суботу, 12 січня 2019 р.

"Щедрик"-найвідоміша різдвяна пісня


А чи знаєте ви, що українська різдвяна мелодія Щедрик стала однією з найвідоміших у світі? Ви чули її, напевно, десятки разів у американських фільмах, проте могли не здогадуватись, що Carol of the Bells – це адаптована версія нашого Щедрика.Вперше пісню, написану композитором Миколою Леонтовичем, було виконано хором Київського університету в 1916 році. У «Щедрику» співається про ластівку, яка прилетіла до господи провістити багатий рік для родини. Згідно з популярною, але неточною інтерпретацією, український оригінал опирається на стару слов’янську легенду про те, що кожен дзвін у світі прославляв Ісуса в ніч, коли він народився.Уже 1921 року різдвяну пісню було виконано в Карнегі-Холл у Нью-Йорку. Вона так сподобалась американцям, що у 1936 році Пітер Вільговський, українець за походженням, здійснив переклад Щедрика, який отримав назву Carol of the Bells. Саме в цьому варіанті пісня отримала всесвітню славу.
Разом із знаним дитячим хором у проекті «Різдвяна історія» защедрувала Тіна Кароль. Номер на композицію "Щедрик" був знятий в унікальних інтер'єрах на тлі стародавніх фресок і мозаїк Софійського собору.

Платформа iLearn запускає безкоштовні тести для підготовки до ЗНО

Вже з 14 січня на випускників усіх шкіл України чекає сюрприз — можливість безкоштовно проходити тести у форматі ЗНО на сайті iLearn.
Найкращі спеціалісти підготували для школярів безліч запитань, які допоможуть підготуватися до іспитів.
Гейміфікована платформа iLearn — це єдиний в Україні сайт, створений командою Освіторії, де випускники можуть безкоштовно готуватися до фінального тестування. Це інноваційна платформа з безкоштовними онлайн-курсами для підготовки до фінального тестування. Під час реєстрації учні створюють свого гейміфікованого героя і можуть отримувати електронні монети ВЧИБАКСИ за проходження тестів, завдань та вебінарів.

Також платформа пропонує вебінари з найкращими викладачами української мови та літератури, математики, історії України та англійської. За успіхи у навчання користувачі можуть накопичувати монети, проходити рівні та здобувати досвід. А для найзавзятіших на iLearn підготували цінні призи від партнера Coca-Cola.
Більше про вебінари можна прочитати за посиланням.

Переваги підготовки з iLearn:
– тести складені найкращими спеціалістами України
– питання багаторівневої складності
– проходити тести можна допоки не досягнеш найкращого результату
– це безкоштовно

середу, 9 січня 2019 р.

5 корисних додатків, які допоможуть запам'ятати найпідступніші правила та винятки, а також розважитися, повторюючи твори класиків української літератури 📖🤩 

Завантажуйте та користуйтесь!

📲 Додатки Google Play:https://play.google.com/store


1. ЗНО Акцентуй!
Наголоси – те, що 100% буде на ЗНО☝️ 


Цей додаток - можливість потренуватися у правильному наголошенні слів, які найчастіше зустрічаються у тестах, найскладніших випадках.

2. Український правопис ✍️
Обираєте розділ і вивчаєте найголовніші правила із прикладами.

3. Quizlet 🗂
За допомогою цього додатка можна створювати картки для кращого запам'ятовування теорії та творів з української літератури: автор - твір, твір - жанр.


💻 Додатки до Google Документів:

4. OnlineCorrector: http://onlinecorrector.com.ua/
Перевіряй у режимі онлайн орфографічні, пунктуаційні, граматичні та стилістичні помилки у своїх творах та власних висловлюваннях.

☑️ Web-додатки:

5. https://learningapps.org/ - додаток, який допоможе запам'ятати матеріал на ЗНО з української літератури 📚

➡️ https://learningapps.org/856696 - Закінчіть рядки віршів Кобзаря.
➡️ https://learningapps.org/1614419 - Хто автор? Установи відповідність між письменником та його твором.
➡️ https://learningapps.org/1660294 - За ілюстрацією відгадати твір та автора.
➡️ https://learningapps.org/view1287279 - Встанови відповідність між автором, назвою твору та ілюстрацією чи аудіофайлом.

*І ще одне корисне посилання для максимально ефективної підготовки до ЗНО з української мови👌

🔜 https://ukr-mova.in.ua/ - ресурс, користуючись яким, ви можете виконувати різноманітні вправи для перевірки своїх знань правильного наголошення, фразеологізмів, орфографії, паронімів.

Що читають українці

Найновіше масштабне дослідження читацької аудиторії України представили в Києві. Його провели Центр Разумкова, культурно-видавничий проект «Читомо» та платформаПідручник.UA. Опитування проводили в усіх областях України і Києві наприкінці жовтня 2018-го, дослідники проаналізували 2013 анкет від мешканців 65 міст та 57 сіл.

"Освіторія" публікує найцікавіші факти та цифри  https://osvitoria.media/experience/shho-chytayut-ukrayintsi-prygolomshlyvi-tsyfry-ta-fakty/

Оголосили переможців Книги року BBC - 2018: Хто став автором найкращої дитячої книги

У номінації Дитяча Книга року BBC - 2018 переміг Сашко Дерманський з пригодницькою книжкою «Мері» (А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018).
Анотація до книги:
Нова книжка провідного українського дитячого письменника Сашка Дерманського не залишить байдужим нікого з читачів… Сім’ю Ковальчуків важко назвати якоюсь особливою. Мама, тато, двоє діток. Щоправда, старший син, Андрійко, й досі не розмовляє. Принаймні, у цьому впевнені всі, хто його знає. А меншій, Марійці, бракує друзів і батьківської уваги. В татка на роботі все летить шкереберть, а мама просто хоче, щоб усе було добре. Звичайна сім’я, звичайне життя… І ось одного дня довкола починають коїтися дуже дивні речі. І що далі, то дивніші й небезпечніші. Може б, усе якось владналося, якби, наче сніг на голову, на них не звалилася бігова лошиця Мері, а за нею криничник Мефодій і підступний пан Вихиляс…https://osvitoria.media/news/ogolosyly-peremozhtsiv-knygy-roku-bbc-2018

Обласний конкурс "Авторська збірка поезій школяра"

  Війна,на жаль, продовжується.Але наші діти на своєму фронті доводять свою любов і підтримку нашим ЗСУ.Наші перемоги -це вдячність вам.Все ...