пʼятницю, 18 травня 2018 р.

Нехай кожна мати дочекається сина з війни....

День вишиванки

Не перший рік у нашій школі, як і у всій Україні, відзначають День вишиванки. І цього року учні та  вчителі  долучилися до акції “Одягни вишиванку” у третій четвер травня. Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось одягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині в думці, що таке свято об’єднує і вчителів, і  учнів. Для учнів 2-4 класів було проведено національно-патріотичний  квест "Україна вишивана" .Діти повинні були подолати 5 станцій, де показали свої знання з народознавства, історії  та фольклору. Сміх, азарт і ентузіазм панували під час проведення квесту ! Кожна гра повинна мати переможця. Цього року перемогли учні 2 класу. ІІ місце розділили учні 3-А та 4 класів, ІІІ місце зайняли учні 3-Б класу. На завершення свята учні  провели імпровізований флешмоб – за 5 хвилин організувавшись і вийшовши у подвір’я школи, вони показали любов до рідної України. Флешмоб створив таку хвилю емоцій, що наступного року, мабуть, нас чекає вже не хвиля,  а справжнє цунамі вишиванок за участю всіх учнів школи!
Вітаємо усіх зі святом! Слава Україні!




середу, 16 травня 2018 р.

Цей день в історії України

У 1648 році   закінчилася битва під Жовтими Водами.

Перемога 9-тисячної армії Богдана Хмельницького та тисячі союзників-татар над 6-тисячним польським загоном Миколая Потоцького. Поляків розбито повністю, частина реєстрових козаків перейшла на бік Хмельницького. Перша перемога повстанської збройної сили в ході Визвольної війни.


 1994 року  українець Андрій Медведєв піднявся на 4-ту сходинку рейтингу АТР (Асоціації теністистів-професіоналів). Це найвища сходинка для всіх вітчизняних тенісистів і тенісисток.

 В 2004 році   49-й пісенний конкурс "Євробачення" у Стамбулі виграла українська співачка Руслана Лижичко з піснею "Дикі танці".

Під час самого конкурсу було організовано спеціальну PR-підтримку. Так, на відміну від заходів конкурентів, прес-конференція Руслани проводилася нестандартно:наприклад, усі присутні могли дегустувати українську горілку і сало. До того ж Руслана вчила журналістів грати на трембіті. На самому конкурсі шоу Руслани кардинально відрізнялося від виступів інших учасників "Євробачення-2004". Телекоментатор британської студії ВВС назвав Руслану "принцесою-воїном". Серед 36 країн, які брали участь, за результатами світового телефонного голосування в прямому ефірі Руслана посіла перше місце з 280 балами. Після перемоги на "Євробаченні" боксер Віталій Кличко вручав Руслані у Лас-Вегасі нагороду "World Music Awards" — "Всесвітню музичну нагороду".

понеділок, 14 травня 2018 р.

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

Мовні цікавинки



1.     У середньому за своє життя людина вживає нецензурні слова 230 тисяч разів.
2.     У Московському царстві в часи царювання Михайла Романова по базарах і майданах ходили переодягнені чиновники, які хапали людей, що вживали нецензурну лексику, і на пострах іншим прилюдно сікли різками.
3.     Турецький мандрівник Ельвія Челеві, що відвідав Україну 1657 року, визнавав величезне багатство української мови, але лайливих слів нарахував у ній аж… чотири. Це такі слова, як чорт, дідько, свиня і собака.
4.     У часи середньовіччя одного фінського студента було спалено на вогнищі як чаклуна на тій підставі, що він дуже швидко вивчав іноземні мови, що було, на думку його суддів, неможливим без допомоги нечистої сили.
5.     Останні дослідження вчених свідчать про те, що приказки на кшталт «німий як риба», «мовчить як риба» тощо не мають підґрунтя, бо риби розмовляють, як і тисячі інших видів тварин. Занурені у воду пристрої фіксують розмови мешканців підводного царства, що їх вони ведуть за допомогою ультразвукових сигналів, які наше вухо не сприймає.

6.     У племені таджу, що живе в одній із гірських долин Індії, у домах царює дивовижна тиша і спокій. Справа в тому, що чоловіки й жінки таджу говорять різними діалектами, які так і називаються «чоловічий» і «жіночий». Дуже часто люди, які перебувають у шлюбі, особливо чоловіки, погано знаючи мову своєї дружини, вважають за краще або просто мовчати, або, у крайньому випадку, вдаватися до універсальної мови міміки і жестів. 

«Освіторія» - онлайн-медіа про освіту та виховання дітей в Україні

6 статей про те, як застосовувати нові технології на уроках
https://osvitoria.media/experience/6-statej

Вітаємо переможців Інтернет-олімпіади

У квітні учні 6-А та 9 класів  брали участь у І Всеукраїнській Інтернет-олімпіаді «На Урок», яка покликана розкрити потенціал школярів та поглибити ступінь залучення ІКТ в сучасний освітній процес. Сьогодні учасники олімпіади отримали сертифікати та Дипломи переможців.




неділю, 13 травня 2018 р.

"Ніхто не забутий, ніщо не забуте.."

Страшна і кривава була Друга світова війна – найжорстокіша з війн в усій історії людства. Втягнувши у свій кривавий мир майже всі народи світу, вона принесла на нашу землю страшні руїни, знищила неоцінені скарби, які людство накопичувало багато століть. 9 травня – День Перемоги – свято і світле, і сумне одночасно. З одного боку, наша армія здобула перемогу, звільнила нашу країну. Але все це дуже дорогою ціною – мільйонів життів, річок сліз і безліччю покалічених доль. Подякувати ветеранам – живим і померлим – за їхній подвиг у день 9 травня – найменше, що ми можемо зробити.Учнівський та педагогічний колектив нашої школи приєднався до заходів із вшанування пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом.






День пам’яті та примирення



  У рамках відзначення Дня пам’яті та примирення 8 травня Козельщиною пройшла факельна хода за участю учнів та вчителів району, представників трудових колективів, підприємств, організацій і установ, громадських організацій, молоді та громадськості району. Хода пройшла центром селища. Учасники  заходу  вшанували  усіх жертв Другої  світової війни та пам'ять усіх українців, які полягли в минулому і в сьогоднішні дні в боротьбі за Українську державу.









Нова українська школа


Про зміни, які чекають на початкову школу, мабуть, всі вже знають.
А що ж нового буде в основній та старшій школі? Розповідає Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич для espreso.tv
#ЗмінюємоОсвітуРазом



https://www.facebook.com/UAMON/?hc_ref=ARRkybNZiwc2wjHDsMqMQCrs0XshbjxMs8vmCFrKe2reB2MpBdWVublfAqZKluRWQPU&fref=nf

Обласний конкурс "Авторська збірка поезій школяра"

  Війна,на жаль, продовжується.Але наші діти на своєму фронті доводять свою любов і підтримку нашим ЗСУ.Наші перемоги -це вдячність вам.Все ...