середа, 16 травня 2018 р.

Цей день в історії України

У 1648 році   закінчилася битва під Жовтими Водами.

Перемога 9-тисячної армії Богдана Хмельницького та тисячі союзників-татар над 6-тисячним польським загоном Миколая Потоцького. Поляків розбито повністю, частина реєстрових козаків перейшла на бік Хмельницького. Перша перемога повстанської збройної сили в ході Визвольної війни.


 1994 року  українець Андрій Медведєв піднявся на 4-ту сходинку рейтингу АТР (Асоціації теністистів-професіоналів). Це найвища сходинка для всіх вітчизняних тенісистів і тенісисток.

 В 2004 році   49-й пісенний конкурс "Євробачення" у Стамбулі виграла українська співачка Руслана Лижичко з піснею "Дикі танці".

Під час самого конкурсу було організовано спеціальну PR-підтримку. Так, на відміну від заходів конкурентів, прес-конференція Руслани проводилася нестандартно:наприклад, усі присутні могли дегустувати українську горілку і сало. До того ж Руслана вчила журналістів грати на трембіті. На самому конкурсі шоу Руслани кардинально відрізнялося від виступів інших учасників "Євробачення-2004". Телекоментатор британської студії ВВС назвав Руслану "принцесою-воїном". Серед 36 країн, які брали участь, за результатами світового телефонного голосування в прямому ефірі Руслана посіла перше місце з 280 балами. Після перемоги на "Євробаченні" боксер Віталій Кличко вручав Руслані у Лас-Вегасі нагороду "World Music Awards" — "Всесвітню музичну нагороду".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обласний конкурс "Авторська збірка поезій школяра"

  Війна,на жаль, продовжується.Але наші діти на своєму фронті доводять свою любов і підтримку нашим ЗСУ.Наші перемоги -це вдячність вам.Все ...