пʼятницю, 20 квітня 2018 р.

Структура власного висловлення ЗНО 2018

Основні помилки при виконанні завдань пробного ЗНО 2018


Вічно сучасна Ліна Костенко


Інноваційне тлумачення змісту казок


НАДЗВИЧАЙНО КРАСИВІ УКРАЇНСЬКІ СЛОВА ПРО ВЕСНУ

Слова про весну надзвичайно милозвучні українською. Вони захоплюють, дивують і викликають бажання поповнювати свій словниковий запас.
Аби дізнатися, які  ці слова, ласкаво просимо на сайт СловОпису.

Будьмо уважні





Філіжанка запашної кави та жменька горіхів – що може бути краще? У жменці – насправді мішок необхідної енергії. Але те, що живить нею – волоські, а не грецькі горіхи. І походить назва, як свідчать мовознавці, не від греків, а від волохів, які жили на території Центальної, Східної та Південно-Східної Європи. Як так трапилось, що в російській – грецькі, а в нас – волоські? Не питайте, бо не знаємо. Може, хтось із них займався забезпеченням горіхами на аутсорсингу? (такий метод ведення бізнесу)  Зрештою, все може бути. Але – так склалося і так – правильно.

“Мавка. Лісова пісня” увійшла до ТОП кращих європейських проектів пітчінгу Cartoon Movie у Бордо







«Мавка. Лісова пісня» – другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad (FILM.UA Group), який зараз перебуває на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами драматичної поеми Лесі Українки «Лісова пісня», а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій – Кафедра фольклористики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Музей імені Івана Гончара, Музей історії української моди – працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, вірувань, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки». Для створення саундтреку до команди мультфільму приєдналися відомі всьому світові музиканти гурту «ДахаБраха». Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування в розмірі 30 % від загального бюджету. Попередня дата виходу мультфільму «Мавка. Лісова пісня» — 2020 рік. 

https://mavka.ua/

Обираємо підручники

До 27 квітня школи мають обрати підручники, за якими навчатимуться учні 5-х та 10-х класів з 1 вересня 2018 року
Починаючи з 17 квітня на сайті https://lib.imzo.gov.ua/ розгорнуто електронну бібліотеку, в якій вчителі можуть ознайомитися з фрагментами оригінал-макетів підручників для 5-х та 10-х класів та визначитися, які з них найкращі. Оскільки цей ресурс є відкритим, батьки теж можуть побачити, що пропонується закладам освіти.
Детальніше тут: https://bit.ly/2HgLCOq

середу, 18 квітня 2018 р.

Школа, яка вражає




Курси підвищення кваліфікації  вчителя- прекрасна нагода дізнатися щось нове і цікаве. Сьогоднішня поїздка у місто Горішні Плавні повністю підтверджує цю думку. Школа №1 - це заклад , який не залишить байдужим жодного відвідувача. Музей народознавства "Диво", 3D кінозал, кабінет інформаційних технологій, сучасний кабінет фізики , IT-ЦЕНТР,Apple-клас, 3  зони WI-FI, 3 інтернет-провайдери -це далеко не все, чим може здивувати і захопити навчальний заклад. А ще -кабінет роботехніки. Спілкуючись із хлопцями, які представили свої винаходи. переконалась, що з такою молоддю у нашої держави є світле майбутнє! Тож хочеться подякувати педагогічному колективу за гостинність і побажати творчих здобутків і перемог!







Курси підвищення кваліфікації


Сьогодні групу вчителів української мови і літератури, що проходять курси підвищення кваліфікації, гостинно зустрічала спеціалізована школа № 5 міста Горішні Плавні. Вчителі школи ділилися своїм досвідом і здобутками. Так. учитель української мови і літератури Печонкіна Лариса Андріївна, ознайомила присутніх із інтелект-картками (ментальними картками) як ключем активізації пізнавальної діяльності та розвитку критичного мислення учнів на уроках мови і літератури. Крім теоретичних відомостей, усі присутні мали змогу скласти власні ментальні картки. 
Також ми мали чудову нагоду побувати на уроці-квесті на тему:"М.Гоголь. Повість "Тарас Бульба". Козацька доба: бойове товариство, побут і звичаї запорожців". Хочеться подякувати учителям школи за нові знання і позитивні емоції!



Обласний конкурс "Авторська збірка поезій школяра"

  Війна,на жаль, продовжується.Але наші діти на своєму фронті доводять свою любов і підтримку нашим ЗСУ.Наші перемоги -це вдячність вам.Все ...