вівторок, 8 травня 2018 р.

Екскурсія до шкільного музею





 8 травня-День пам'яті та примирення. Сьогодні ми згадуємо   подвиги українського народу у роки Другої Світової війни  та його внесок у перемогу над нацизмом .Але в цей день ми не можемо не згадувати ті події, які відбуваються зараз на Сході нашої держави. А особливо не згадати тих, хто в наш час стоїть на варті незалежності і цілісності нашої України. Саме з цією метою учні мого 6-А класу відвідали шкільний музей.Особлива увага була звернена на Куточок слави і пам'яті.Діти  згадали нашого земляка, загиблого на Сході ,Батиря Руслана. Особливу цікавість викликав у дітей подарунок, зроблений  випускником нашої школи, нині воїном АТО, Квіткою Андрієм. Андрій скоро повертається на рідну землю, тому вирішив подарувати учням свій бронежелет, каску, а також надіслав сухпайок українського солдата. Хлопці і дівчата, звичайно, виявили бажання приміряти на себе одяг соладата, а ще з неабияким ентузіазмом розглядали їжу, якою харчуються наші хлопці на Сході.Сподіваюсь, що ця маленька екскурсія змусить кожного з дітей задуматися над подіями , які відбуваються в нашій країні.Також хочеться ще раз подякувати Андрієві за подарунок і побажати йому , а також усім українським хлопцям швидкого повернення додому. СЛАВА УКРАЇНІ!!!!














День пам'яті та примирення







Щорічно 8 травня в Україні відзначають День пам'яті та примирення. У цей день у 1945 році Німеччина оголосила про свою капітуляцію у Другій світовій війні.  Саме у такому форматі пам'ять полеглих у Другій світовій війні сьогодні в Україні вшановують втретє, адже Верховна Рада встановила 8 травня Днем пам'яті і примирення  тільки у 2015 році. Тоді ж було прийнято рішення відзначати 9 травня як День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні замість встановленого з радянських часів Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. Таким чином закон визначає вшанування пам'яті не тільки полеглих у війні радянських солдат, а й інших жертв нацизму. Також вшановують подвиги українського народу та його внесок у перемогу над нацизмом. Символом пам'яті є червоний мак.
Цей день відзначають не тільки в Україні. У 2004 році 8 травня встановлено як День пам'яті та примирення Генеральною Асамблеєю ООН. З 2005 року пам'ять жертв Другої світової війни вшановують у багатьох країнах світу.





неділю, 6 травня 2018 р.

"ОлесеВолівські читання"


















04.05.2018 року в Бреусівському сільському Будинку культури відбулися
перші районні літературно-краєзнавчі "ОЛЕСЕВОЛІВСЬКІ ЧИТАННЯ-2018". На захід з Києва прибув письменник-земляк, авторитетний дослідник Голодомору 1932-33 рр. в Україні, випускник місцевої школи Олесь Воля з дружиною , братом Михайлом та соратником-побратимом по перу Олександром Кавуненком. Під час заходу присутні мали можливість почути живе слово письменника, дізнатися про його плани на майбутнє. Напередодні  заходу на рівні району проводились різноманітні конкурси, присвячені Олесю Волі. А під час читань письменник власноруч вручив переможцям дипломи і подарунки. Приємно зазначити , що учні нашої школи теж стали переможцями і лауреатами проведених конкурсів. Так, Давиденко Альона і Лисовська Олександра були відзначені у номінації «Виразне читання», Резнік Валерія і Топоркова Ксенія- у номінації « Малюнок за творами Олеся Волі», а Кириленко Ольга здобула перемогу номінації «Твір-есе». Дипломи і подарунки з рук письменника отримали і вчителі-мовники Панасенко Ніна Олексіївна та Пархоменко Оксана Вячеславівна за методичні розробки для вивчення творчості Олеся Волі на уроках української літератури.

День вишиванки

Обласний конкурс "Авторська збірка поезій школяра"

  Війна,на жаль, продовжується.Але наші діти на своєму фронті доводять свою любов і підтримку нашим ЗСУ.Наші перемоги -це вдячність вам.Все ...