пʼятницю, 6 жовтня 2017 р.

БЛАГОДІЙНИЙ ЯРМАРОК У ШКОЛІ








Милосердя, доброта ще з давніх часів були притаманні нашому українському народу, нашій багатій землі. Цілком природним і закономірним вважалось допомогти знедоленому, поділитися шматком хліба, захистити старість, порятувати хворого, заступитися за скривдженого. Доброта і чуйність, співпереживання і щиросердечність, уміння розділити чужий біль, підтримати у важку хвилину, розрадити в горі й біді – це в характері нашого народу. Доброта і милосердя – два крила, на яких тримається людствоМи живемо у скрутні часи. Зараз у душах багатьох людей хаос. Знецінюються моральні та духовні цінності. Дехто втрачає людину у собі. Саме тому педагогічний колектив
школи прагне відродити у молодого покоління бажання жити за заповіддю: роби добро, допомагай ближньому. Тільки так ми виховаємо справжню людину з чистою душею і добрим серцем.
З цією метою 6 жовтня у школі відбувся благодійний ярмарок у підтримку онкохворих дітей, які проживають на території нашого району.
Акція в черговий раз довела, що байдужих душ менше, - всі учні 2-11
класів взяли активну участь у заході. Чого тільки не було на столах! На продаж було виставлено випічку різних видів: пиріжки, тістечка, печиво, (все виготовлене своїми руками або за допомогою батьків). Все було, як на справжньому ярмарку: скрізь лунав гамір, жарти, учні запрошували до свого столу, рекламували товар, у який було вкладено часточку душі. Усі учасники отримали неабияке задоволення. А найприємніше те,
що захід став місією доброчинності. Було зібрано понад 5 тисяч гривень.
Дуже приємно, що на свято завітали гості із селищної ради, з машинобудівного заводу і батьки дітей.Крім можливості поласувати смаколиками, всі гості могли насолоджуватися яскравими номерами
художньої самодіяльності. А ще для всіх охочих працювали ігрова та фото- зони, а також проводились різноманітні конкурси та провелась лотерея.
Звісно, ми розуміємо, що зібрана сьогодні сума - лише невеличка часточка того, що можна було б зробити для цих дітей, але сподіваємося, що наша допомога не буде марною і стане поштовхом для інших небайдужих людей.

вівторок, 3 жовтня 2017 р.





Міністерство освіти і науки розпочинає роботу над проектом закону «Про фахову передвищу освіту»


МОН підготує закон про фахову передвищу освіту





Для учительського "щастя" потрібні три складові: учні, колеги і батьки, які тебе підтримують і розуміють.Тому, очевидно, я щасливий вчитель.Хочеться привітати із професійним святом своїх колег, тих учителів, які колись дали мені путівку в життя, тих, хто віддавав свої знання моїй дитині, усіх педагогів нашого району. Бажаю вам терпіння, поваги, розуміння, звичайного людського щастя і , звичайно, підтримки від держави.Нехай це відео-подарунок від моїх вихованців підніме вам трішечки настрій і нагадає про ваше дитинство, яке, дякуючи обраній професії, вічно живе в наших серцях. Зі святом вас, дорогі учителі!!!




1 жовтня 2017 року розпочалась реєстрація учасників всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018»
Конкурс проводитимуть у 4 номінаціях: «Українська мова та література», «Німецька мова», «Фізика», «Фізична культура»
ДЕНЬ УЧИТЕЛЯ У ШКОЛІ
На початку жовтня в усьому світі відзначають Міжнародний день вчителя. 
29 вересня учні Новогалещинської  школи вітали своїх вчителів із професійним святом. 
Напередодні свята було проведено виставку вітальних листівок та плакатів «Учителю вклоняємось доземно». Всі листівки та плакати були дуже яскравими, насичені привітаннями та побажаннями. Святкова концертна програма продовжила вітання викладачів. Учасники концерту подарували учителям та співробітникам школи заряд позитивної енергії, вітаючи їх піснями, танцями та сценками. Свято було незабутнім, яскравим, різнобарвним, веселим і водночас величним, сповненим вдячності великій праці педагога. Дуже приємно, що свято відвідали вчителі –пенсіонери, адже, як кажуть у народі, колишніх учителів не буває. По завершенні свята учні вручили вчителям квіти та святковий торт. 
Тож дякуємо всім, хто приймав участь у підготовці та святкуванні Дня вчителя.




Нова редакція "Закону про освіту" у середу, 27 вересня, опублікувана у газеті "Голос України". Він набуде чинності 28 вересня.
Згідно з документом він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім статей 38 та абзацу третього частини другої ст. 59, абзаців першого і третього частини другої ст. 61, які набирають чинності з 1 січня 2018 р; частини п'ятої ст. 61 і частини десятої ст. 78 цього закону, а також частини третьої ст. 43 закону України "Про загальну середню освіту" (в редакції), які набирають чинності з 1 січня 2019 р; абзац другий підпункту 5 пункту 4 розділу "Прикінцеві та перехідні положення", який набирає чинності з 1 січня 2030 року.
Закон має важливе для формування нової траєкторії навчання у школі, для утвердження формальної, неформальної та інформальної освіти. Реформа освітнього простору спрямована на його демократизацію та більшу автономність.
Навколо прийняття закону спалахнув міжнародний скандал.Угорщина заявила, що блокуватиме ініціативи щодо євроінтеграції України в Європейському Союзі через мовну статтю закону.

Обласний конкурс "Авторська збірка поезій школяра"

  Війна,на жаль, продовжується.Але наші діти на своєму фронті доводять свою любов і підтримку нашим ЗСУ.Наші перемоги -це вдячність вам.Все ...